divendres, 18 de desembre del 2009

Zadok, el sacerdot de la Champions League

En Zadok va ser el sacerdot que, juntament amb el profeta Nathan, va ungir Salomó com a rei dels jueus. Qui li havia de dir, que uns quants anys després, se'l rememoraria en cada partit de la Champions.
La cosa va anar més o menys de la següent manera:
L'any 1727 en George Frideric Handel, va escriure la música per la coronació del rei Jordi II de la Gran Bretanya. En total hi havia música per a unes dues hores. L'himne final es basava en el text bíblic al què feia referència al principi. És el següent:
Zadok, the Priest and Nathan, the Prophet anointed Solomon King.
And all the people rejoic'd, and said:
'God save The King, long live The King, may The King live for ever!
Amen, Hallelujah!'
Aquest himne va tenir tant èxit que passaria a formar part del repertori obligat en les successives cerimònies de coronació de la Gran Bretanya. Aquí en teniu una interpretació:


Posteriorment, al 1992, un tal Tony Britten va rebre l'encarrec de la UEFA de fer l'himne per a la Champions League. I va tenir la brillant(?) idea de fer una arranjament de l'himne de coronació de Handel - el fragment escollit seria la primera part, que va de l'inici al primer canvi de compàs -. El resultat, tot i que és molt conegut arreu, és el següent:


=====

De l'himne del la Champions us en deixo una transcripció amb el passatge principal per a dues gralles seques, una gralla dolça i una tarota dolça (en do) de dues claus.

dimecres, 16 de desembre del 2009

Hello world again!

Després de provar el funcionament del primer servei de blog i de comprovar la seva limitació pel que fa a l'embotiment de recursos externs, em canvio al blogspot. És més lleig però més funcional. Espero i desitjo que em duri més temps.

El primer que faré és replicar l'única entrada que hi havia, a part de la salutació.